جهت استفاده از تمامی امکانات تارنمای انجمن (ایجاد موضوع،دانلود فایل و ...) لازم است،عضویت یک ساله را خریداری فرمائید. برای این کار مبلغ 50 هزار تومان را به کارت 6221061059143315 واریز نموده،سپس نام کاربری خود را به شماره 09128921121 ارسال کنید. 01-07-1402


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحلیل دید
#1
از عملیات های تحلیلی زمین در GIS، محاسبه نماها از یک نقطه داده شده تحت شرایط متغیر است. به این فرآیند تحلیل نما گویند که هدف آن تعیین عوارض قابل مشاهده و غیرقابل مشاهده از یک مکان مشخص است. این فرآیند کاربردهای متعددی در مدیریت منابع، پاسخ گویی در هنگام وقوع بلایا و توسعه شهری دارد.

یک جنبه از تحلیل نما، محاسبه دید در طول یک خط مشخص تا یک نقطه خاص (از A تا B) است که اغلب خط دید نامیده می شود. تصویر 1 از شکل 9-16 یک نقشه خط دید را به همراه دو مقطع دید نشان می دهد. نقشه، نقطه مبدا A را که به سمت نقطه B دید رفته است نشان می دهد. یک نقشه خوان با تجربه می تواند توپوگرافی متغیر میان نقاط را تجسم کند اما رایانه، داده های با جزئیات را در قالب مقاطع توپوگرافی تحت خط دید A-B فراهم می آورد. برنامه همچنین امکان شرایط خاص مانند ارتفاع مشاهده کننده ( مانند ارتفاع برج یا سطح زمین) و ارتفاع شی هدف، جهت مشاهده را می دهد.

GIS توپوگرافی و ارتفاعات خاص را جهت محاسبه آنچه قابل مشاهده است و نیست قرائت می کند. مقطع طولی دید 1، خط دید را به همراه توپوگرافی و شرایط مشاهداتی نشان می دهد. خط توپوگرافی (معمولا رنگی است) در مناطق قابل رویت دارای خط چین های روشن و در مناطق خارج از دید دارای خطوط ساده و تیره است. این شرایط دید بر اساس خط دید A-B بر روی نقشه است و آنچه از نقطه A قابل رویت و غیر قابل رویت است را مشخص می کند. به نظر می رسد مشاهده کننده می تواند در طول دره به سمت B حرکت کند اما به قدری از لبه دره فاصله دارد که نمی تواند پایین آنرا مشاهده کند. حال ممکن است این میزان دید قابل قبول باشد و یا اینکه لازم باشد تا مشاهده کننده به دره نزدیک تر شود تا بتواند دید خود را بهبود بخشد. مقطع دید 2 نموداری با اندکی تفاوت از همان خط دید را نشان می دهد. این مقطع، توپوگرافی قابل رویت (خط روشن تر) و غیر قابل رویت را ارائه می دهد. این نمودار قابلیت قرائت بیشتری دارد اما برخلاف مقطع A شامل خط دید واقعی نمی شود. به تفاوت های طولی X و Y که نمایانگر دو اغراق عمودی متفاوت است نیز توجه کنید.


فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)
   
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  روش محاسبه معابر بین بلوک های شهری قطعا خوشتون میاد behzad1370 6 6,857 ۰۲-۰۳-۱۴۰۰، ۱۱:۱۷ ق.ظ
آخرین ارسال: محیا صالحی
  آموزش Tracking analyst مصطفی شعبانی 0 1,515 ۱۰-۰۳-۱۳۹۹، ۰۸:۳۶ ب.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  آموزش فارسی Geostatistical Analyst مصطفی شعبانی 0 1,278 ۰۸-۳۰-۱۳۹۹، ۰۶:۰۱ ب.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  تئوری مکان یابی مصطفی شعبانی 0 1,404 ۰۸-۲۴-۱۳۹۹، ۰۱:۲۲ ق.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  سیستم تصویر لامبرت مصطفی شعبانی 0 1,444 ۰۸-۱۸-۱۳۹۹، ۰۶:۰۶ ب.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  GIS برخط (Online GIS) مصطفی شعبانی 0 829 ۰۸-۰۹-۱۳۹۹، ۰۲:۱۹ ق.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  آینده GIS مصطفی شعبانی 0 992 ۰۸-۰۴-۱۳۹۹، ۰۳:۰۹ ب.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  مدل بیلدر جی آی اس مصطفی شعبانی 0 944 ۰۸-۰۱-۱۳۹۹، ۰۴:۴۲ ب.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  تاریخچه GIS مصطفی شعبانی 0 859 ۰۸-۰۱-۱۳۹۹، ۰۱:۱۱ ق.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی
  تحلیل شبکه GIS مصطفی شعبانی 0 723 ۰۷-۲۹-۱۳۹۹، ۰۲:۱۴ ب.ظ
آخرین ارسال: مصطفی شعبانی

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

برای عضویت در خبرنامه جی آی اس ایمیل خود را وارد نمایید:

Delivered by خبرنامه جی آی اس